Ristorante Le Cordonnier

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Benvenuti a Le Cordonnier, l’inizio di una nuova esperienza sensoriale.

Pensare alle isole Seychelles evoca sensazioni di pace, serenità e libertà in un contesto naturale di rara bellezza. Un luogo mitico dove lo spirito stanco trova ristoro e le preoccupazioni svaniscono. Un luogo dove vi sia lo spazio per respirare l’aria più pura ed ampie distese dove passeggiare su sabbie senza traccia, soffici come borotalco, sabbie di spiagge che tolgono il respiro. Un luogo dove i sensi possono godere dell’infinito piacere di fresche esperienze.
Alla “Creazione” le Seychelles sono state dotate di tutto questo e ancora di più. Sullo sfondo della bellezza di queste isole uniche nel loro genere c’è un luogo dove il desiderio senza tempo dell’uomo per l’armonia si trasforma ininterrottamente in realtà.
La stessa armonia la ritroviamo nella cosmopolita popolazione seychellese, un vivace insieme di razze, culture e credi. In periodi diversi della storia, europei, arabi, africani ed asiatici sono arrivati alle Seychelles portando con sè tradizioni e costumi che hanno contribuito allo stile di vita locale arricchendo l’esuberante cultura seychellese. Tali influssi possono essere chiaramente individuati osservando l’arte e l’architettura locali, lasciandosi trasportare dalla musica nelle danze tradizionali e soprattutto assaporando la caleidoscopica cucina creola.

E’ proprio la gastronomia di queste isole che riflette al meglio la grande diversità di razze che compongono la popolazione delle seychelles. Troviamo così affiancati tra loro le finezze e le sfumature della cucina francese, gli aromi esotici della cucina indiana e i sapori piccanti e speziati dei piatti asiatici.
Pesce grigliato o polipo conditi con salse a base di peperoncino, zenzero e aglio sono tra i piatti più apprezzati localmente così come lo sono una varietà di squisiti curry al latte di cocco e gustosi chatinis fatti con frutta locale quale la papaya, mangos e il frutto di Cythere. I piatti con frutti di mare non mancano e, come tutti gli altri piatti, sono sempre accompagnati dall’alimento di base nazionale: il riso.
Tante specialità diverse quante le isole che compongono l’arcipelago.

Vi invitiamo a iniziare dalla cucina il vostro viaggio alla scoperta di queste meravigliose terre … un sogno di isole esotiche che può facilmente diventare realtà.

Vi ringraziamo e vi auguriamo un Bon Apeti Creol!



 
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NEWS - Seychelles to be permanent décor of Italian restaurant, Le Cordonnier, in Rome, Italy

Mr. Pietro Giovenga

 

(Forimmediaterelease.net) London has the flash-based Bluetooth-ordering Inamo restaurant, Japan the ramen vending machines, and soon, the Piazza Giovanni Omicciololi in Italy will play host to a chain of Seychelles Creole restaurants, which will promote the Seychelles image through its cuisine and the projections of video images.

These high-technology apparel restaurants, which break away from the traditional restaurants, will be linked with a server where footages of the Seychelles, video clips, adverts, and news of the Seychelles will be aired to the customers. “Le Cordonnier” takes it even further by creating interchangeable panels, where images of clients in the restaurants are captured through a camera and viewed live or on the web within the chain of restaurants and that of the Seychelles.

This concept was unveiled to Alain St.Ange, the Seychelles Minister for Tourism and Culture, by Italian businessman, Pietro Giovenga , the owner of a franchising company.

In the presence of the Seychelles Broadcasting Corpration Chief Executive Officer, Antoine Onezime, and the Principal of the Seychelles Tourism Academy, Flavien Joubert, Mr. Pietro said that the opening of “Le Cordonnier” is an unbeatable way to target Seychelles advertising in Italy - one of Seychelles’ niche markets - through the people already in the restaurants.

He explained that Seychelles advertising in Italy will be free of charge and memorandums of understanding will be signed between key partners of this project such as the Seychelles Tourism Academy. The latter said he could eventually benefit from professional exchanges where Seychellois students are trained in these Italian restaurants and the Seychelles Tourism Academy could be connected with these establishments through video conferences and projections.

The Seychelles Minister, Alain St.Ange, has given a thumbs-up for this project saying that “he commends and supports new initiatives targeting [the] Seychelles niche market.”

Minister St.Ange said: “Seychelles will reap benefits from the opening of these restaurants, because they are not only market-oriented, but they are advertising the different facets of the Seychelles as a tourism destination through its cuisine, its culture, and the arts.”

The CEO of the Seychelles Broadcasting Cooperation, Mr. Antoine Onezime, said that the “SBC will consider the proposition to feed ‘Le Cordonnier’ with the news of Seychelles but will put into study the technicalities of this project.”

Mr. Pietro has estimated that one of his Italian restaurants can cater to nearly 190 clients per day, or an average of 58,900 clients yearly. His target is to be able to sustain the overture of 50 restaurants, and Seychelles’ promotion could be viewed among 2,990 clients. According to him, this kind of promotion could bring nearly 140,000 Italian visitors in the Seychelles annually. Mr. Pietro is the husband of Monette Rose, the Seychelles Tourism Board’s Manager in Italy.

The official opening of the first restaurant in Rome is expected to take place in the coming weeks by Minister Alain St.Ange.
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